Ondernemers

Zelfsturende teams in de praktijk: ‘Het geeft heel veel voldoening’

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Verpleegkundige Elles Koelink (54) vertelt over haar werkgever Vivium Zorggroep. ‘Het is hier hechter met collega’s.’

‘De afgelopen negen jaar werkte ik in ziekenhuizen. In het begin lagen mensen daar rustig twee of drie weken en gingen ze opgeknapt weer naar huis. Dat is nu niet meer zo. Alle patiënten worden zo snel mogelijk ontslagen, ongeacht leeftijd. Bij veel oude mensen is dat een probleem. Als zij weg moeten, bel je rond op zoek naar plek en personeel. Ik wilde eens kijken hoe dat aan de andere kant van de lijn was.

‘Inmiddels werk ik een half jaar bij Vivium. Ik zit op de fiets en ga naar de mensen toe. De eerste week was best een cultuurshock. Thuis hebben mensen vaak geen ideale situatie. En je werkt met mensen van verschillende opleidingen in een team. Dat vergt creativiteit. In ziekenhuisteams heeft iedereen hetzelfde opleidingsniveau, maar in onze wijkteams is de verpleegkundige het hoogst opgeleid en zijn er ook ziekenverzorgenden en helpenden.

Lees het volledige artikel in Intermediair.